Ondt i tænderne? Se at komme til tandlægen

Det kan gøre frygtelig ondt, hvis der er problemer med tænderne. Både selve tænderne, tandkødet kæben kan gnave og give problemer. Og hvad værre er, så kan de problemer endda føre til, at man oplever problemer med hovedpine, ømme skuldre og nakke, dårlig søvn og meget mere.

Smerter i tænderne er nemlig kroppens måde at fortælle på, at der er noget galt. Af samme årsag bør du lytte til de signaler, som din krop sender dig og bestille tid hos tandlægen. Bor du omkring København, kan du finde en god tandlæge her: https://www.nord-smil.dk/klinikker/amager/.

Hvad skyldes smerten?

Det kan være svært at svare på, hvad der er galt med tænderne, uden at man har haft mulighed for at se nærmere på dem. Men der er ofte en række syndere, når det kommer til smerter i tænderne.

Det kan blandt andet skyldes, at du har caries – altså et hul i tanden. Ved mindre huller er der ofte ikke smerter, selvom de kan være et hul i tanden. Men når hullet bliver stort, kan du pludselig mærke det meget mere tydeligt. En af årsagerne til at gå regelmæssigt til tandlægen er netop også, at tandlægen ser disse mindre huller, så du kan få dem lavet, før de får lov til at blive store, ømme og komplicerede. Det er nemlig her, du også får en ubehagelig regning.

Ondt i tænderne kan dog også skyldes andre årsager, som f.eks. en infektion omkring en visdomstand. Dette kan være meget smertefuldt og gøre, at du vil tage dig tydeligt til dine kinder, hvor smerten sidder lokalt.                          

Også tandbylder eller betændelse kan føre til ømhed, og så er der den åbenlyse, hvor man kommer ind til tandlægen med smerter, fordi man har knækket en tand – hvilket blotter tanden og dens mange nerver.

Husk at passe dine tænder godt og komme til tandlægen jævnført dine indkaldelser. På den måde undgår de fleste at få komplikationer.