Fem gode råd til familier med alkoholproblemer

Fem gode råd til familier med alkoholproblemer

Alkoholisme er en sygdom, der rammer mange familier. Hvis du er en af de nærmeste til en person med et alkoholproblem, kan det være svært at vide, hvad du skal gøre. Du føler måske, at du går på æggeskaller hele tiden og ikke ønsker at sige eller gøre noget, der kan gøre din elskede vred eller ked af det. I dette blogindlæg vil vi give dig fem tips til at håndtere et familiemedlem, der har et alkoholproblem. Hvis du bor sammen med et familiemedlem, der har et alkoholproblem, er det vigtigt at være ærlig over for dig selv om situationen. Benægtelse vil kun gøre tingene værre. Det er også vigtigt at huske på, at du ikke har forårsaget din elskedes alkoholisme, og at du ikke kan kurere den. Det bedste, du kan gøre, er at tilbyde støtte og forståelse.

 

Her er fem tips til at håndtere et familiemedlem, der har et alkoholproblem:

  • Tal med din elskede om hans eller hendes drikkeri. Det kan være en vanskelig samtale, men det er vigtigt at udtrykke din bekymring og lade dem vide, at du er der for dem.
  • Opmuntre dem til at få hjælp fra en professionel. Alkoholisme er en sygdom og bør behandles som en sygdom af professionelle alkoholbehandlere.
  • Lad være med at hjælpe og gøre det muligt for dem at drikke. Det betyder, at du ikke må købe alkohol til dem eller hjælpe dem med at dække over deres alkoholproblem.
  • Vær støttende, men bestemt. Det er vigtigt at lade din elskede vide, at du støtter dem, men også at du ikke vil tolerere deres alkoholisme, og at du forventer at de opsøger professionel alkoholbehandling.
  • Pas godt på dig selv. At håndtere et familiemedlem, der har et alkoholproblem, kan være følelsesmæssigt og mentalt drænende. Sørg for at tage dig tid til dig selv og gøre ting, der gør dig glad.

 

Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholisme, skal du søge hjælp. Der er nogle gode ressourcer til rådighed, herunder alkohollinjen som er en gratis telefonlinje, hvor professionelle alkoholrådgivere og alkoholbehandlere giver råd og vejledning om alkoholmisbrug og alkoholbehandling.

Bemærk: Du kan kontakte alkohollinjen på telefonnummer 70205501.