Luft til vand-varmepumper er en ny teknologi inden for varme- og kølesystemer. Den bliver mere og mere populær på grund af dens mange fordele i forhold til andre typer varmepumper. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan luft til vand-varmepumpen fungerer, og hvorfor den er et bedre valg end andre typer varmepumper.
Om luft til vand-varmepumper
En luft-til-vand-varmepumpe er et varme- og kølesystem, der bruger kølemiddelcyklusen til at overføre varme mellem to væskestrømme. Kølemidlet komprimeres i kompressoren, hvilket hæver dets temperatur. Det varme kølemiddel ledes derefter gennem en kondensator, hvor det overfører sin varme til vandet. Det afkølede kølemiddel bliver derefter en væske og ledes gennem en ekspansionsventil, hvor den udvider sig og afkøles. Kølemidlet kommer derefter ind i fordamperen, hvor det absorberer varme fra luften. Kølemidlet komprimeres derefter igen, og cyklussen gentages.
Fordelene ved luft-til-vand-varmepumper
Der er mange fordele ved at bruge en luft-til-vand-varmepumpe i forhold til andre typer varmepumper. En af fordelene er, at luft-til-vand-varmepumpen kan anvendes i alle klimaer, også her i Danmark, som har et meget vekslende klima. En anden fordel er, at luft-til-vand-varmepumpen er mere effektiv end andre typer varmepumper. Desuden producerer luft-til-vand-varmepumpen ingen støj og er meget vedligeholdelsesvenlige. Endelig er luft-til-vand-varmepumpen en meget miljøvenlig løsning, da den udleder minimalt CO2-emissioner ud i atmosfæren. Det kaldes også for en grøn varmekilde.
Hvorfor du bør skifte til en luft-til-vand-varmepumpe
Hvis du er på udkig efter et nyt varme- og kølesystem, kan vi varmt anbefale, at du skifter til en luft-til-vand-varmepumpe. De mange fordele ved denne type varmepumpe gør den det perfekte valg til dit hjem eller din virksomhed. Kontakt en varmepumpe-tekniker i dag for at få mere at vide om luft-til-vand-varmepumper, og hvordan de kan hjælpe dig med at installere en i din ejendom.
Få tilskud med en luft til vand-varmepumpe
I Danmark er det sådan, at man kan få tilskud til en luft til vand-varmepumpe, hvis du udskifter den fra en anden varmekilde, såsom el eller gas. Du skal dog søge om tilskuddet selv, og det er blevet gjort lidt mere besværligt end bare få år tilbage. Grunden til det er, at mange efterhånden har skiftet sin primære varmekilde til varmepumper, og derfor er det blevet mere komplekst for Energistyrelsen, som nu har gjort processen mere manuel.
Det betyder altså, at inden du overvejer at udskifte dit gasfyr eller dine elradiatorer, så skal du altså søge om at få et tilskud inden. Man skal nemlig sige om tilskud, før man installerer og monterer varmepumpen i sit hjem, og det gælder altså efter først til mølle.
Så meget kan du få
Så meget kan du få i energitilskud afhænger af to ting:
- Varmepumpens energimærke
- Dit boligareal i m2
Jo bedre energimærke din varmepumpe er (helst af energimærke A), jo mere kan du altså få i tilskud. Det gør både, at du energieffektiviserer dit hjem og sparer der, hvor der kan spares. Det handler også om, hvor stort et areal i m2, du skal opvarme. Jo mere, der skal opvarmes, jo mere tilskud får du, fordi det netop er dét dyrere at varme op end mindre rum. Du kan læse meget mere om det på nettet.