Sådan skriver du den perfekte tale

Skal du til en begivenhed, og ønsker at give værten, værtinden eller værterne nogle ord med på vejen, så skal det gøres igennem en tale. Det kan være en frusterende situation at sætte sig selv i, men om ikke andet, så føler man også at, at man er nødt til det, enten fordi at man har noget på hjerte, man gerne vil fortælle, eller så kan det være, at det er traditionen tro, at netop du skal holde en tale. Hvis man ikke har prøvet det før, så kan det være svært at vide, hvor man skal begynde.

Her får du nogle tips til, hvordan du griber din tale an inspireret fra https://festsangetaler.dk/.

Sådan gør du

Først skal du lave en slags brainstorm. Det betyder, at du skal skrive en masse nøgleord og stikord ned, som du gerne vil have med i talen, det kan være oplevelser, minder, sjove og triste tider, følelser og alt andet, hvad der lige falder dig ind. Hellere skrive for meget end for lidt. Herefter kan du begynde at stille talen op. Her skal du tænke over, hvordan du gerne vil fortælle den. Skal den være opdelt i emner, eller skal den være kronologisk.

Nu skal du begynde at sortere ud i dine nøgleord. Tag de stikord med, som passer ind, og som du føler mest for. Husk, at det er en god ting, at få noget humor ind, samtidig med, at du har en rød tråd.

Afslut på en god måde

Start med en lille intro, til hvem du er i forhold til værten, start med en indledning, eller gå direkte til sagen. Afslut talen med nogle fine ord, samt et skål. Når du føler, at talen er helt færdig, så få en anden til at læse den igennem, og øv dig på den, så den sidder lige i skabet, når den skal performes. Læs hele guiden her