Er det virkelig nødvendigt at sætte vinterdæk på bilen ?

Tiden nærmer sig hvor der skal vinterdæk på bilen, men er det virkelig nødvendigt ?

Hvert år omkring november kommer tiden hvor man sætter vinterdæk på sin bil. Spørgsmålet er dog om det er nødvendigt, når vi nu ikke længere har så hårdt et vintervejr ?

Svaret er relativ simpelt. For det er absolut nødvendigt at køre på det rigtige dæk om vinteren. Det behøves dog ikke nødvendigvis at være et vinterdæk

Det der gør at vi skal skifte, er at sommerdæk ikke virker optimalt når temperaturen falder til under 7 grader. Det gør de ikke fordi deres gummiblading bliver for hård. Dermed mister man vejgreb og får dårligere bremselængde. Der er derfor ikke nogen vej uden om at tage de flotte alufælge med sommerdæk af. Der findes dog et alternativ der gør at du slipper for skift og køb af 2 sæt hjul.

Du kan godt få et dæk du kan køre på hele året.

Der findes et dæk du kan have på bilen hele året rundt. Det sparer dig både for bøvlet med at skulle skifte dem et par gange i året. Samtidig sparer det også penge. Du skal nemlig kun have et sæt fælge. Det er noget specielt kvinder er vilde med, og også bruger mest. Her pengene tit afsat til andre ting som tøj, sko, frækt lingeri, café besøg og wellness. Det der spares er som sådan et ekstra sæt fælge. Selve dækket er ikke virkelig sparet, da man jo slider et helårsdæk hurtigere når det nu sidder på bilen hele året rundt. Der er dog hurtigt nogle tusinde at spare ved kun at skulle købe et sæt fælge. 

Det man skal være opmærksom på ved helårsdæk er at de er en kombination af sommer og vinterdæk. Dermed vil de aldrig blive 100% så effektive som disse to. Det betyder at du har lidt dårligere vejgreb og lidt længere bremselængde. Det er dog inden for en acceptabel afvigelse.