Hvad er en telefonboks til arbejdspladsen – og hvordan skaber den værdi i forretningen?

Måske du har hørt om udtrykket ”telefonboks til arbejdspladsen”? Hvis ikke, så lad os præcisere, at der ikke er tale om en klassisk hård jernboks med en mønt- eller talekortstelefon, men en boks til kontoret, som medarbejderen kan træde ind i for rom fordybelse og privatliv.

Telefonboksen til arbejdspladsen varierer modsat den klassiske model også i størrelse. Der kan derfor være tale om en boks til en enkeltperson, hvor redskabet kun er beregnet til samtale, men telefonboksen kan også rumme op ti flere personer og have inventar som bord og stole. På den måde kan den f.eks. bruges til møder.

Men hvorfor investere i en telefonboks? Hvad retfærdiggør at installere dette ekstra rum i rummet på kontoret?

Behov for ro og fordybelse

På en typisk arbejdsplads sidder vi i store kontorrum. Det har den fordel, at vi er nær vores kollegaer og der er et godt socialt liv. Men! Det har desværre også den ulempe, at støj og forstyrrelser bliver en større del af dagligdagen. Telefonerne kimer, samtalen kan være for høj, personer rejser sig og går igennem lokalet, dørene smækker og mange andre små ting forstyrrer. Derfor vil det samlede decibelniveau alt andet også lige stige – samtidig med at der er visuelle forstyrrelser, der også kan stjæle vores opmærksomhed.

Det kan alt sammen betyde, at vi som ansatte får sværere ved at samle os om vores opgaver. Og dermed bliver vi også mere stressede. Hvad være er, så vil det – hvis der ikke er mulighed for at søge hen i et stille miljø – stresse mere og mere, som en deadline nærmer sig og vores koncentrationsmuligheder er dikteret af faktorer, vi ikke selv kan styre.

Netop her viser en telefonboks sin værdi! Ved at have et rum til den ansatte, kan medarbejderen søge ind i boksen og samle sine tanke, finde den effektive produktion og læse sine opgaver. Det betyder, medarbejderen ikke får den unødvendige stress og irritation – og virksomheden får glæde af bedre produktivitet!

Det er med andre ord en investering, som kommer alle parter til gode! Læs mere om telefonbokse her, hvor det er muligt at finde den helt rette model til jeres kontor og behov.